Monserey

Dit is een vertrouwelijke luisterlink, gelieve deze pagina niet te delen.

All habits die

 

Performed by Thijs Dely (vocals), Korneel Vervaecke (sax, bass), Tom Vanneste (guitar, bass), Mattias Devriendt (keys), Arno De Bock (drums, ex-Portland)

Produced, recorded & mixed by Michiel De Maeseneer (Balthazar, Sylvie Kreusch, Nordmann,…)
Mastered by Laurens Grossen (Whispering Sons, Arsenal, Lords of Acid, Stake,…)
Special thanks to Yves Meersschaert (Gabriel Rios, Isolde Lasoen, Kris De Bruyne,…)
Recorded at studio Audioworkx, The Netherlands

Cover photo: Fauve Snauwaert
Cover design: Filip Erkens

‘All habits die’ wordt gereleased op 17 maart 2023, online en op vinyl.

 

  

About Monserey

Monserey ontstond in 2020 toen de band begon samen te werken met de Gentse producer Yves Meersschaert. De hechte vriendengroep speelde al jarenlang samen en had doorheen de tijd muzikaal de grenzen van alle genres afgetast en live heel wat ervaring opgebouwd, van jeugdhuizen, muziekclubs en kleine festivals tot de ABclub. Hun levens liepen uiteen, maar de muziek had hen al die tijd onverminderd en gedisciplineerd samengehouden. Het doel? Uit de honderden ideeën en nummers die ze alle voorafgaande jaren bijeengesprokkeld hadden, een plaat puren.

Na de eerste preproductiesessies met Yves Meersschaert, haalde de band er Michiel De Maeseneer bij om in de laatste rechte lijn naar de studio-opnames de klank en feel te harmoniseren. Arno De Bock, jarenlang de vaste drummer van Portland, trok mee de studio in. Zo kon frontman Thijs Dely, die voorheen drums en vocals combineerde, zich volledig toeleggen op de zang.

In de schaduw van dat alles ging frontman Thijs Dely door een zware depressie. De vriendschap en de muziek bleven lichtpunten. In zijn lyrics, verweeft hij zijn gevecht tegen de prestatiemaatschapij, de schade aan zichzelf en aan de relaties met de mensen om hem heen. “Hiding in the house / … / Keep the world outside / Don’t pick up the phone!”. Probeert hij te herstellen wat te herstellen valt “A game of cat and mouse / Battery is low / Throw me a lifeline / But I can’t grab the rope”. Sluit hij af wat afgesloten dient te worden “You look at me, but you can never know / what’s really going on inside me now. / That time is over”. En kijkt hij heel voorzichtig vooruit “Time only talks slowly”. Het resultaat is een filmisch album op het spanningsveld tussen melancholie, spijt, frustratie en zelfvergeving. In 3 woorden: ‘All habits die’.

De bandnaam Monserey is een samentrekking van de stad Monterey (waar het hoogtepunt van de Summer of Love zich voltrok) en Monseré (de wielrenner die als jonge wereldkampioen op dramatische manier om het leven kwam, net als de bandleden afkomstig uit Roeselare).


 Photography: Karoly Effenberger

 


CONTACT